Purple-licious
Bonjour !



Hola and Assalamualaikum there.
I'm a Muslim and proudly born as MUSLIM :). I'm not popular, but I have nice friends. I'm not rich, but I have what I need. I may not be liked, but I know I'm loved. This is my blog, thanks for entering and stalking my blog. Well'uh don't doubt it! You're reading now. HAHA =D Currently I am a Mustache Fans xD. Feel free? NO? Yes? Follow me, and I LOVE YOU! Darr n_n

Navigations

Follow me? Stories The Narrator Bloggies

Memories


Credits

PLEASE DO NOT REMOVE THE CREDITS
Skin by Cikin
Cute header byKemetot Chomel
Blog owner: elhaziqah
Blessed Life.
Wednesday, April 20 | 10:57 AM | 0 comments
Assalamualaikum / Hallo evelibadi.
*ceh macam ade orang baca* hahahaha.

So harini 20/04/2016. Genap 6bulan 10 hari i ols menjadi isturi orang. kikiki.
Alhamdulillah, hidup lebih lengkap bila berkahwin. :)


Pada sapa yg xmo kahwin tu, Rugi. hihi.Okay2.
And nasihat2 sy pada yang nak kawen. Buat & Beli yang mampu je.
Mcm barang hantaran, Yes sy tahu, Semua orang nk beli barang mahal2. Tapi revise balik tujuan kite beli barang mahal2 tu?

Adakah kita nak tunjuk pada orang yg 'laki aku mampu nak beli ni' atau sbb kita rasa 'ala takpela seumur hidup sekali..

Kalau seumur hidup sekali bermakna, Dalam sepanjang kau berkahwin dengan suami kau. Adakah itu je sekali die akan beli handbag mahal ke kite?? hmmm. Think it back my dear.

Kita ni nak kahwin atau buat majlis mmg seumur hidup sekali. Dan orang akan ingat, time tu je dik. dan yang orang2 tu ingat tu, Dia akan ingat benda2 yang tak menjadi je. Yang elok sume masuk dalam memori yang xkekal. hihi..

Well. tipu la kalau aku takde perasaan cm korang. Nak beli barang mahal2 nak itu nak ini. Tapi banyak encik somi yang ingat kan. Nasib baik aku dengar cakap die. Sungguh nya betul kot. Aku nikah jam 9pagi habis dalam kul 9.45am camtu. Lepas tu barang2 hantaran semua lesap hantar balik umah. Bukan ada sapa nak tengok pon. HAHAHA. Nasib beli barang standard jeewww. hihi.

Sekali lagi, Alhamdulillah. I ols pun dah disahkan pregnant. hehe sekarang ni 22weeks (appx 5bulan)
Dapat tau masa 14/12/2015. Hehe. Period tak lambat pun, tapi rasa perubahan dalam diri. kikiki. Gedik kann kite ols? hehe.

Walaupun kami dah berkahwin. Tapi encik somi still kat Hosp Sultanah Aminah Johor Bahru. Kita kat putrajaya lagi T__T wuuuuu.. berjauhan. sedih.

Tapi best sebenaqnya, bukan sbb apa. Bila sesekali die balik. Kita jadi rindu, dan lebih luang masa ngan die. Hehehe. So selepas berbincang dengan Ahli lembaga pengarah. Kiteols decide, i ols akan pindah JB. Soon, inshaAllah. Amin.... :)

Sejak2 peknen ni. Baju pregnant kita beli kat scarlet plus je, kat jusco je. Lebih berbaloi. Plan nk beli kat mothercare / modernmum je. Tapi regeeee dieeee. OMG. Macam kaweng ngan perdana menteri. hahahaha. Lagi pun nak pakai time peknen je kannn. hehe.

Ada orang time peknen, rajin bejalan. Aku ni, rajen. Rajen dduk umah. Malas nk jalan. Nanti nak jalan nak wheelchair la ape la. HAHAHA. Sakit kaki lahh..

Okay lah. Meh lanje sikit gambar2 peknen. Ramai tego, muke kite berseri masa peknen. Orang kata seri pregnant. Tapi ada 1lagi sebab kenapa muke gebu gebas giteww, hehehe. Nanti next entry kita post :)



xoxo,
Elhaziqah





Old things